Rólunk

Írta: Super User. Beküldve: Bemutatkozunk.

Köz-Pont Egyesület Ásotthalom

 Ásotthalom nagyközség közigazgatási területe 12.254 hektár, melyből 98 %-a nagy kiterjedésű tanyás külterület és Csongrád megye az egyik legnagyobb kiterjedésű szórt tanyás települése. A külterületen általában nincs lehetőség sem a műholdas, sem a mobiltelefonos Internet szolgáltatás használatára, a nagy távolság, az erdős területek és a rossz anyagi körülmények miatt.

 A Köz-Pont Egyesület Ásotthalom közhasznú tevékenységet is végző civil szervezetként 2000-ben alakult, 2001-ben nyitotta meg -sikeres pályázata eredményeként- és működteti az ásotthalmi Teleházat, mint információs központot mely Ásotthalom Jókai u.4 cím alatt az I-Ház épületében található és érhető el.
Egyesületünk több funkciós célt próbál ellátni. Elsősorban a helyi lakósoknak segítünk szolgáltatásainkkal,továbbá információ nyújtást és internet lehetőséget biztosítunk az ide látogatóknak.

Jelenleg is igénybe vehető szolgáltatásaink:

  • számítógép- és internethasználat,
  • irodatechnikai szolgáltatások (fénymásolás, nyomtatás, szkennelés, spirálozás, laminálás, meghívók és névjegykártyák készítése, ...)
  • szakmai segítségnyújtás számítógép használathoz,
  • aktuális pályázatok keresése,
  • elektronikus nyomtatványok kitöltése,
  • nyugdíj és méltányossági ügyek intézése,
  • óraállások bejelentése a közművek felé,
  • munkaügyi központ képzési- és munkaajánlatainak elérése és szükség esetén munkajogi ügyekben szakemberekkel a kapcsolatfelvétel,
  • fogyasztóvédelmi problémák és sérelmek továbbítása,..

Napjainkban természetessé vált, hogy a fentiekben ismertetett szolgáltatásokhoz a Teleházban segítséget kapnak az emberek, rendszeresen visszatérnek, megszokottá vált közreműködésünk.
Folyamatosan fejlesztjük önmagunk!Erre példaként szolgál hogy kültéri foglalkoztatót, gyerek csicsergőt alakítottunk ki, ahol igyekeztünk hangsúlyt fektetni a hagyományos és népi játékok érvényesülésének. Megalkottunk egy kültéri játszó részt ahol egy Magyar Népmesék Társasjáték, bábszínház , mesesarok kis kuckóval, homokozónk,pici kis kerti tó található, folyamatosan bővítjük.Ide ellátogathat a település és vendégek apraja és nagyja megtekinthetik kipróbálhatják.
A mindennapi ügyintézésekben nyújtott segítségen kívül, összefogva intézményekkel és önkéntesekkel karitatív napok szervezésében, gyerekprogramok rendezésében is rendszeresen segítettük a helyi közösség tagjait. Ajándékokat csomagoltunk, adományt gyűjtöttünk, "mikulásszánt" készítettünk, ...

Munkaközvetítői jelleggel is próbálunk összekötő kapocsként is segíteni akár internetes kereséssel vagy befutó ajánlatok közvetítésével.
Létrehoztunk egy facebookos oldalt: " Köz-Pont Egyesület Ásotthalom " és web oldalt : " http://kozpont2000.hu "melyekkel reményeink szerint szintén segíteni tudunk az informálásban,ezen keresztül figyelemmel követhetik értesítéseinket, a település programjait, fotósorozatát,láthatnak dekorációs ötleteket is.
Egyesületünk "e-Magyarország Pont", ennek keretében 2013-ban "Idegen nyelvi és informatikai kompetenciák fejlesztése" című kiemelt projektben való részvétellel a jelentkezők számítógép felhasználói ismereteket tanultak és angol valamint szerb nyelvtanfolyamon vettek részt.
Építünk a turisztikára is hogy növelhessük településünk színvonalát,ennek érdekében megnyert pályázati forrásból összeállítottuk, megjelenítettük Ásotthalom turisztikai kiadványát " TURISZTIKAI KATALÓGUS "címmel.

Helyet biztosítunk kisebb létszámú megbeszéléseknek,tanácskozásoknak,tanfolyamoknak és egyéb hasonló tárgyalásoknak,erre egy külön 20-25/fő üllőhelyes termünk áll a rendelkezésünkre.

Forduljanak hozzánk bizalommal,mi lehetőségeink szerint segítünk!