Borászat


Tóth Pincészet


6758i

Ha az ember homoki bort iszik, egészen      
apró csillagszemcsékkel telik meg, s ezek a
szemcsék az ember vérében táncolnak,       
mint a megelevenedett Tejút.”                      

                                            Hamvas Béla

Borászatunk 1992 óta működik Ásotthalmon, Magyarország déli részén, a Duna és a Tisza között. Jelenleg 33 ha szőlő területen gazdálkodunk.
A Csongrádi borvidék legdélibb csücskében fekvő területeinken a napsütéses órák kiemelkedően magas számának, a löszös homoktalaj egyedi összetételének és lelkiismeretes munkánknak köszönhetjük a boraink alapanyagául szolgáló szőlő kiváló minőségét. Borászatunkban kizárólag saját területünkön termett szőlőt dolgozunk fel, és készítjük borainkat látogatóink megelégedésére. A homokos talajon nem túl savas, elég tüzes, a mindennapi fogyasztásra közkedveltségnek örvendő borok készülnek. Zamatosak, testesek, tüzesek, fajtajellegesek. Borainknál elsősorban nem a talaj, hanem a szőlő fajta adja meg a jelleget.
Termesztett szőlőfajtáink a karakteres savtartalmú Rajnai rizling, a gyümölcsös és vadvirágos Chardonnay és az intenzív illatú Ottonel muskotály. Új telepítésű területünkön a Zöld veltelíni és a Cserszegi fűszeres szőlők járulnak hozzá fajtaválasztékunk bővítéséhez . Kékfrankos szőlőből pedig elegáns rózsaszín, küllemű, nagyon finom gyümölcsös aromavilágú rosé bort készítünk.
Borainkat reduktív és hagyományos technológiával készítjük, melyek minőségéről a hazai és nemzetközi borversenyeken rendszerint elért szép eredményeink tanúskodnak. Pincészetünkben lehetőséget biztosítunk családi ünnepségek, vagy céges összejövetelek rendezésére. Igényes tölgyfa bútorokkal berendezett borbemutató helyiségünkben legfeljebb 40 fős csoportokat fogadunk, ahol a borbemutató mellett igény szerint hideg és meleg ételek gazdag választékával állunk vendégeink szolgálatára.
Borászatunkat megtalálja Ásotthalom főutcáján, Szegedtől 30 km-re, Mórahalom után az 55-ös főúttól alig 1 km távolságban.
Nyitva: Hétfő-Péntek 7-16 h. Illetve telefonos bejelentkezés alapján


Kapcsolat:

VITIFARM KFT. 6783 Ásotthalom, Királyhalmi U. 59.
Tel.: + 36 30 273 7997
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.